Horgászrend

FIGYELEM!
A HORGÁSZREND MEGVÁLTOZOTT!

AZ ÜLLÉSI HORGÁSZTÓ TERÜLETÉN AZ ALÁBBI SZABÁLYOK VANNAK ÉRVÉNYBEN

HORGÁSZNI CSAK ÉRVÉNYES ÁLLAMI JEGY, TERÜLETI ENGEDÉLY BIRTOKÁBAN LEHETSÉGES!

A horgászati év február 1-től, a következő és január 31-ig tart.

A halászati törvényben, a miniszteri rendeletben, valamint az országos horgászrendben meghatározottak alapján, az alábbi szűkítő eltérésekkel érvényes:

Fajlagos tilalom pontyra nincs, egyéb fajra a halászati törvény érvényes.

Halgazdálkodási vízterület víztérkódja: 06-071-1-5

Méret korlátozás:

– Süllő (fogas süllő) 40cm
– Amur 40cm
– 4 kg feletti pontyokat vissza kell engedni
– Egyéb őshonos és nem őshonos halakból (kivétel az amur) naponta 3kg fogható és vihető el

Felnőtt horgász:

Az állami horgászjegyén feltüntetett számú horgászkészséggel horgászhat
– Naponta 2 + 1 db őshonos (ide értve a nem őshonos amurt is), és 3 kg egyéb őshonos és nem őshonos halat foghat és vihet el.
– A felnőtt tarifáért 40db őshonos (ide értve a nem őshonos amurt is), valamint alkalmanként 3kg egyéb őshonos és nem őshonos halat foghat és vihet el.
– Új engedély váltására lehetőség nincs! A kifogott kvótát követően napijeggyel horgászhat.

Ifjúsági horgász, horgászfeleség:

Az állami horgászjegyén feltüntetett számú horgászkészséggel horgászhat
– Naponta 1  db őshonos (ide értve a nem őshonos amurt is), és 3kg egyéb őshonos és nem őshonos halat foghat és vihet el.
– A felnőtt tarifa 50% fizeti, ezért 20db őshonos (ide értve a nem őshonos amurt is), valamint alkalmanként 3kg egyéb őshonos és nem őshonos halat foghat és vihet el.

Gyerek és ingyenjegyes horgász:

– Ingyenes állami horgászjeggyel és fogási naplóval, valamint a MOHOSZ Országos Gyerek Éves Területi jeggyel, vagy a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége által kiadott gyermek területi jeggyel kell rendelkeznie. Felnőtt felügyeletével és egy bottal, egy horoggal horgászhat.
– Naponta 1kg egyéb őshonos és nem őshonos halat foghat és vihet el

Napijegyes horgász:

A helyi horgászrendet is betartva horgászhat, melyet megtalál a tóparton kifüggesztve és a Napijegy hátoldalán!

Napijegy fajtái:

24 órás jegy:
– Ezen a horgászat időpontját (év, hó, óra, perc) fel kell tüntetni.
– A horgászat megkezdésétől 24 órán belül 2+1 db darabszám-korlátozás alá tartozó őshonos (bele értve a nem őshonos amurt is), és 3 kg egyéb őshonos és nem őshonos halat foghat és vihet el.
24 órás napijegy  ára: 5000.-Ft

Nappali jegy:
– 06-20 óráig tartó horgászatra jogosít.
– Naponta 2 db darabszám-korlátozás alá tartozó őshonos (bele értve a nem őshonos amurt is), és 3 kg egyéb őshonos és nem őshonos halat foghat és vihet el.
Nappali jegy ára: 3000.-Ft

Ifjúsági és Turista horgászjegyes horgász:
– 06-20 óráig tartó horgászatra jogosít
– 1 bottal, botonként legfeljebb három horoggal (háromágú is), felszerelt horgászkészséggel horgászhat.
– Naponta 1 db darabszám-korlátozás alá tartozó őshonos (ideértve a nem őshonos amurt is), és 3 kg egyéb őshonos és nem őshonos halat foghat és vihet el.
Ifjúsági és Turista horgászjegy ára: 1500.-Ft

Általános rendelkezések:

– Merítő, illetve haltartó szák, mérleg használata KÖTELEZŐ
– A halak biztonságos, kíméletes és gyors mérlegelésekor haltartó szák, pontyzsák, mérőzsák vagy más hasonló eszköz használata  KÖTELEZŐ,  Kopoltyúba vagy a hal szájába akasztott mérlegelés TILOS!
– A megfogott és megtartani kívánt őshonos halat (nem őshonos amurt is) a fogási naplóba, napijegyre azonnal be kell jegyezni 0,5kg kerekítéssel (hónap, nap, óra, perc). Horgászat a beírást követően folytatható. Az egyéb halat a horgászat befejezésekor kell bejegyezni.
– Szonár (halradar), etető hajó használata, valamint csónakból történő horgászat  TILOS!­­
– A horgásztavon kizárólag a már kialakított horgászhelyekről szabad horgászni, új horgászhely kialakítása, a meglévők bővítése, a parti növényzet irtása Tilos!
– A horgász köteles magánál tartani fényképes igazolványt, a horgászigazolványát, állami jegyét, fogási naplóját, területi engedélyét, napijegyes horgász a befizetési bizonylatot és a napijegyét is. Ezeket köteles átadni az ellenőrzésre jogosult személynek, valamint köteles a haltartót kérésre bemutatni!
– Vízparton járművel a tó körüli út és a víz közötti területen parkolni nem lehet. Úgy kell megállni, hogy az úton közlekedőket és a horgászokat a gépjármű ne zavarja. A volt szivattyútelep két oldalán lévő horgászhelynél a kerítés, tóval merőleges két oldalánál kell parkolni.
– A tóban fürödni TILOS! Állatokat a tó vizében fürdetni nem szabad!
– Tüzet rakni csak a kijelölt helyeken lehet.
– A vízparton szemetelni, szemetes helyen horgászni,  másokat a horgászatban zavarni és oda nem illő magatartást tanúsítani TILOS!
– A vízparton foglalt hely nincs, a helyeket érkezési sorrendben, ill. az Országos horgászrendben meghatározott etikai szabályok szerint lehet elfoglalni.

– Az ellenőrzés során, szabályszegés esetén fénykép, mozgókép, hangfelvétel készülhet.

Amennyiben szabálysértést, halpusztulást, szemetelést észlel, hívja a következő telefonszámok egyikét:

• 06-30/5065-469
  • 06-30/4434-099
  • 06-30/4002-619
  • 06-30/4812-659
  • 06-30/2106-779
  • 06-30/4363-794 halászati őr

Rongálás és egyéb rendbontás esetén hívja a Mórahalmi Rendőrőrsöt a 112-es számon, vagy az üllési polgárőrséget a 06-30/5878-026 számon.

Napi jegy  váltható

ÜLLÉSEN

Zabosfai Zöldségbolt

6794 Üllés, Dorozsmai út 47.
H-P   06:00 – 18:00
Sz-V  06:00 – 12:00

Dudás Kisállateledel és Horgászbolt

6794, Üllés, Dorozsmai út 50 .
H-P   08:00 – 16:00
Sz      08:00 – 12:00
V        zárva

SZEGEDEN

Henriette textilbolt

6720 Szeged Takaréktár u. 1.
H-P   10:00 – 18:00
Sz      09:00 – 13:00
V        zárva

Fizetett ünnepnapokon a napijegy árusító helyek zárva vannak!