Halászati őr beszámoló

Tisztelt Horgásztársak!

Minden évben a közgyűlésen be szoktam számolni a halászati őrök munkájáról, de most többen is érdeklődtek, hogy : – Tényleg rabsicokat fogtunk?
Akkor most leírom az idei évben milyen problémák merültek fel a horgász tó környélén illetve a horgászokkal ellenőrzéseink során. Persze most csak azokra térek ki amelyek érdeklődésre számot tarthatnak:

– Legutoljára egy személy mindenféle horgász engedély nélkül pörgetett és fogott egy nálunk még méretkorlátozással védett süllőt. ( Itt az eljárás folyamatban )
– Egy napijegyes horgász 5 kg os , tehát méretkorlátozással védett pontyot tartott meg. Köszönöm a jelzést a tagunknak, így sikerült intézkedés alá vonni a horgászt. ( Az illető napijegyes eltanácsolva a horgászvizünkről )
– Szintén napijegyes éjszaka 3 bottal horgászott. . ( Az illető napijegyes eltanácsolva a horgászvizünkről )
– Saját horgásznál és napijegyesnél is előfordult, hogy szemetelt a horgász helyen. Hangosan hallgatott rádiót-zenét. Ilyen esetekben fel lett kérve a szemét összeszedésére, a zene lehalkítására.
– Sajnos még mindig segíteni kell, a fogási napló helyes kitöltésében. Ilyenkor természetesen segítőkész tájékoztatás után maximum egy figyelmeztetéssel le lett zárva az eset.

Persze hallottam én is legendákat, hogy több halat visz el a horgászunk telepítés után és hasonlóak. Ilyen cselekménnyel nem találkoztunk, de kérem, ha valaki lát ilyet, akkor azt azonnal jelezze nekem, vagy kollégáimnak, esetleg a vezetőség felé. Azzal, hogy a múlt héten látták , illetve hasonló történetek, azzal nem tudunk mit kezdeni. De fentebb is írtam, az időben adott jelzésnek van eredménye!

Köszönöm, ha segítik társadalmi/munkánkat!

Megyeri Árpád
halászati őr