Megkezdődött a horgászkártya kézbesítése!

Chuck Norris hazánkba látogatott, és átvette elsőként a Magyar Horgászkártyát. Így már érthető, hogy miért volt a csúszás. A horgászkártya kézbesítése bizonyára csak Chuck jóváhagyása után kezdődhetett. Na, de viccet félretéve, a mai napon többen megkapták a Magyar Horgászkártyát, többek között én is.

Ezzel megoldódni látszik a horgászokat jelenleg foglalkoztató kérdés, hogy lesz e egyáltalán idén horgászkártya. Mindenki megnyugodhat, hamarosan érkezik az új horgászigazolvány helyettesítő plasztik kártya. Néhány fontos tudnivalót érdemes azonban már most elolvasni:
A horgászkártya kézbesítésekor egy előre kitöltött, 4740 forintról szóló csekket fogunk találni. MAHOR-MHK éves előfizetés megjegyzéssel. Ez nem rejtett költség, ez a Magyar Horgász magazin előfizetésére szolgál. Ha meg szoktad venni a Magyar Horgászt, a horgászkártyád számának feltüntetésével kedvezményesen megteheted. Ez egy elég ügyes húzás, hogy kinek mennyire szimpatikus, vagy mennyire etikus, mindenki döntse el maga. Minden esetre, ha olvasod az újságot, most olcsóbban fizethetsz elő rá.
A horgászkártya mellé egy szép színes levelet is mellékeltek, amiből megtudhatjuk, milyen kedvezményekre jogosít a horgászkártya. A fentebb már említett 1200 forinttal olcsóbb MAHOR előfizetésen túl a következő kedvezmények illetik meg a kártya tulajdonosokat:

Az előregisztrációs időszakban regisztráltak számára részvétel a nyereményjátékban
Horgász baleset biztosítás minden horgászkártya tulajdonos számára
Kedvezményes hang- és mobilinternet előfizetések a Telekomnál (horgászkártyánként 3 db)
Személyre szabott kedvezményes vásárlási ajánlatok a Toyotánál

Egy rövid tájékoztatót is kapunk arról, hogy mire használhatjuk a horgászkártya kézbesítése után új okmányunkat. 2019. január 1-től kötelező lesz a horgászat gyakorlásához. Csak a horgászkártya regisztráció után lehet majd turista vagy állami horgászengedélyt váltani. Kiváltása a horgászegyesületi tagságra kötelezett horgászok számára lesz kötelező. A jövőbeli tervek szerint e plasztik kártya a meglévő egyesületi tagság folytatásának, vagy új tagság létesítésének feltételévé válik. Három éven belül az összes, jelenleg papír alapú okmányt felváltja majd a kártya. A tervek szerint a legtöbb országban a horgászati alapismeretek elsajátítását is igazolja majd e kék műanyag csoda.

A tervek szerint maga a horgászkártya regisztrációra készített webes felület egy interaktív horgász közösségi oldallá alakul majd, ahol a horgászok kommunikálhatnak egymással, a vízterületek árait, szolgáltatásait összehasonlíthatják egymással. Gyakorlatilag egy horgász facebook szerű dolgot szeretnének készíteni. Bízunk benne, hogy sikeres lesz, az elképzelés üdvözlendő.

(eredeti cikk)